"Не бійся бути рівним!"

Під таким гаслом пройшло засідання круглого столу До міжнародного дня боротьби за расову дискримінацію.

Організаторами заходу виступили управління культури, національностей та релігій ЛОДА та Луганський обласний центр народної творчості. У заході взяли участь заступник голови Луганської обласної державної адміністрації з питань соціальної та гуманітарної сфери Ольга Лішик, начальник управління культури, національностей та релігій Аліна Адамчук, голова мусульманської громади "Бісмілля" імам Темур Берідзе, лідери та представники національно-культурних товариств, студентська молодь.

Було розглянуто питання щодо створення сприятливого середовища та конструктивної співпраці між владою, національно-культурними товариствами та громадськістю. З метою зміцнення міжетнічних стосунків та сприяння міжетнічному діалогу були висунуті пропозиції щодо відновлення културних та історичних зв'язків, а також обговорювалась необхідність розвитку, дослідження і популяризації культур національних товариств, організації спільних культурно-просвітницьких заходів. 

Упродовж круглого столу з імпровізованого сценічного майданчика лунали музичні твори різних національних культур. Окрасою заходу стала сценічна постанова театральної групи "Менора" обласного благодійного фонду "Хесед Нер".