5 квітня 2017 року, на передодні свята Великодня, у світлиці Луганського обласного центру народної творчості пройшов майстер-клас з писанкарства

5 квітня 2017 року, на передодні свята Великодня, у світлиці Луганського обласного центру народної творчості пройшов майстер-клас з писанкарства. Організований відділом відродження та дослідження фольклору та декоративно-ужиткового мистецтва ЛОЦНТ. Для проведення майстер-класу було запрошено народну майстриню самодіяльного декоративно-ужиткового мистецтва Луганщини, директора Центру науково-технічної творчості учнівської молоді Лисицьку Ларису Іванівну (м. Лисичанськ).

Майстриня презентувала свої роботи, які викликали жвавий інтерес та зацікавленість учасників заходу. У писанках, які пише Лариса Іванівна зберігаються традиції написання української писанки. Майстриня розпочала заняття з короткого опису, що символізує писанка для українського народу. Учасники дізнались про те, що писанка не просто розфарбоване яйце, а символ Воскресіння, життя, безсмертя, любові і краси, відродження, добра, щастя, радості. Ознайомились з основними елементами та символами, які найчастіше використовувались нашими предками у писанкарстві. Також змогли власноруч виготовити писанку.

Метою заходу було створити спільну атмосферу стародавніх українських традицій, які учасники майстер-класу зможуть внести в свою сім’ю, а також продемонструвати, що українці бережуть свої традиції.

Було приємно спостерігати на обличчях учасників майстер-класу зацікавленість і віру в безсмертя українських традицій. Гармонійну атмосферу, яку присутні відчули під час написання писанок, принесли до своїх домівок, та продовжать неповторні українські звичаї.

У заході прийняли участь співробітники комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості» (м. Сєвєродонецьк), комунального закладу «Центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва», комунальної установи «Луганський обласний центр народної творчості».