Запрошуємо всіх завітати до світлиці Луганського ОЦНТ та насолодитися виставкою старовинного українського одягу та предметів побуту «Бабусина скринька»!

Шановні гості та мешканці області запрошуємо всіх бажаючих завітати до світлиці Луганського обласного центру народної творчості та насолодитися виставкою старовинного українського одягу та предметів побуту «Бабусина скринька»!

25 травня 2017 року Луганський обласний центр народної творчості щиро привітав гостей  світлиці на відкритті виставки «Бабусина скринька».

Експозиція складається з речей та предметів, які використовували у побуті мешканці нашої області у ХІХ – ХХ столітті. Виставка налічує близько 90 робіт. Експонати були зібрані практично з усієї Луганщини, а саме Кремінського, Сватівського, Новопсковського, Новоайдарського районів, міст Лисичанськ та Сєвєродонецьк.

Звичайно всі ці речі мають своїх господарів, які зберігають їх, як великий скарб в своїх родинах та передають від покоління до покоління. І всі вони поділились своїм скарбом і передали його до нашої світлиці для виставки «Бабусина скринька». Це унікальні старовинні вишиті сорочки, рушники, серветки, скатертини, доріжки, а також предмети побуту: рубелі, прядка, праски, рогачі, коромисло. У кожного з експонатів є своя «історія життя», всі вони застосовувались у побуті. Більшості представлених речей вже понад 100 років.

Виставка триватиме до 25 червня 2017 року.