14 листопада 2019 відбувся майстер-клас з вишивки

Луганський обласний центр народної творчості продовжує проведення циклу обласних майстер-класів з декоративно-ужиткового мистецтва. Заходи спрямовані на розвиток декоративно-ужиткового мистецтва області, удосконалення майстерності народних умільців та керівників клубних формувань закладів культури клубного типу.

14 листопада 2019 року  в приміщенні Кремінського районного Будинку культури відбувся майстер-клас з вишивки у якому взяли участь представники Кремінського, Сватівського районів, міст Лисичанськ, Рубіжне та Красноріченської об’єднаної територіальної громади. Захід відкрила методист з розвитку декоративно-ужиткового мистецтва ЛОЦНТ, керівник обласного народного клубу «Золоте руно» - Наталія Стрєльцова. Яка в котре підкреслила важливість збереження, популяризації народних традицій та необхідність міжпоколінного зв’язку. У другій частині заходу своїми знаннями та практичними навичками з присутніми ділилась майстриня вишивки, керівник Сватівського любительського об’єднання «Чарівна скринька». Теми заходу – «Особливості технік вишивки східного регіону»,  «Техніка та методи вишивки, що побутують на Луганщині» були актуальні для усіх присутніх вікових категорій, адже на території області вишивка є найбільш розповсюдженим видом народної творчості.

Оновлення теоретичних і практичних знань, збагачення індивідуального досвіду керівників клубних формувань та майстрів народного мистецтва дадуть змогу і надалі поширювати традиції Луганщини.