Відбулась Всеукраїнська нарада з питань нематеріальної культурної спадщини

13 липня 2020 р. відбулася онлайн-нарада директорів обласних центрів народної творчості з питань нематеріальної культурної спадщини, у якій прийняв участь і наш Центр. Організатор – Український центр культурних досліджень.

У ході проведення наради директори центрів народної творчості обговорили такі питання:

  1. Оцінка змістовної частини зведеного звіту про виконання Конвенції ЮНЕСКО про охорони НКС у 2019 р.
  2. Обговорення нової форми звітності.
  3. Внесення пропозицій щодо спрощення процедури просування місцевих елементів до Національного переліку елементів НС.

Нарада пройшла у творчій атмосфері. Всі учасники мали змогу обмінятися досвідом.

Учасники наради прийняли активну участь в обговоренні звітів про виконання Конвенції ЮНЕСКО про охорону НКС у 2019 р., ознайомилися з роботою та проблемами обласних народних центрів у сфері НКС. Вони звернули увагу, що Центри є осередком роботи із збереження та відродження нематеріальної культурної спадщини, утвердження національної свідомості українського народу. Організаційно-методична та творча робота центрів направлена на втілення державної політики у галузі НКС, відбувається фахове надання методичної і практичної допомоги з удосконалення роботи у сфері НКС.

Учасники обмінювалися досвідом та ділилися планами на майбутнє. Після підведення  підсумків наради, було окреслено перспективи та шляхи подальшої діяльності обласних центрів народної творчості України у сфері НКС в сучасних суспільно-економічних умовах.