Відбулося чергове засідання творчої лабораторії «Театральна майстерня»

17 вересня 2020 року відбулось засідання творчої лабораторії «Театральна майстерня», яка діє при Луганському обласному центрі народної творчості.

У черговому засіданні, яке провела методист з розвитку театрального мистецтва Віолета Домарєва, взяли участь керівники аматорських театральних колективів, гуртків художнього читання закладів культури клубного типу Лисичанського МПК, Кремінського РБК, Новоайдарського РБК, Новопсковського РЦКД,  Старобільського РБК ім. Т. Г. Шевченка, Станично-Луганського РБК, Петропавловського СБК Станично-Луганського району, Солідарнівського СК та Паньківского СК Білокуракинського району, Стельмаківського СБК та Коломийчиського СК Сватівського району.

Підчас засідання були обговорені теми:

  1. Розвиток акторської майстерності та режисура під час роботи над виставою.
  2. Мета дієвого аналізу.
  3. Рекомендації щодо участі у обласному конкурсі аматорів театрального мистецтва «Гримаски».

Доповідачка Віолета Домарєва окреслила загальні етапи роботи режисера над виставою. Більш детально обговорювалась проблема освоєння та впровадження в роботу методу дієвого аналізу ролі, його принципи. Також були надані методичні рекомендації щодо участі колективів у обласному конкурсі аматорів театрального мистецтва «Гримаски», а саме: більш детально розглянули складові критеріїв оцінювання, поведінка на сцені.

У ході засідання, за допомогою наведеного досвіду провідних світових діячів, було усунено потребу у техніках та прийомах режисури для роботи з колективом у застільному періоді, яку виявили підчас попередньої зустрічі. Також учасники творчої лабораторії мали змогу поспілкуватися між собою, що дало можливість обмінятись професійним досвідом.

Надалі ЛОЦНТ продовжить роботу віртуальної творчої лабораторії «Театральна майстерня».